Menü Bezárás

Innovativ Technológiai fejlesztés az M+M Kft-nél

Építő M+M - Innovatív technológiai fejlesztés

Kedvezményezett neve: M + M Minőség és Megbízhatóság Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

• Projekt címe és célja: Innovativ technológiai fejlesztés az M+M Kft-nél

• Támogatás összege: 5,614 MFt

• Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03293

• Tényleges befejezés: 2019. 05. 30.

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk 1990-ben alakult és a kazettás álmennyezeti rendszerekkel kezdett foglalkozni. Pár évre rá a repertoárt gipszkarton válaszfalak és mennyezetek építésével bővítette, mely azóta is cégünk egyik húzó ágazata.

A gipszkartonból készült éltörések, szintugrások vagy díszítő elemek kialakításánál a gipszkarton marás magasabb minőséget eredményez, mint bármilyen más eljárás. Ezért 2008 óta Magyarországon egyedül álló módon, használjuk ezt a technológiát.

Az amerikai típusú mozgatható válaszfal forgalmazásával 1996-ban kezdtünk el foglalkozni. Több építőipari mesterdíjat és nívódíjat is nyertünk többek között a Hungexpo G csarnokában beépített mobilfalért, mely beépítésekor a magassága miatt európai csúcs volt.

A projekt megvalósításában a vállalkozás két vezetője Kiss Kiss Botond Márton és Kiss János Imre, mint szakmai, műszaki és pénzügyi koordinátor vesznek részt. Mindketten több mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk, a vállalkozás indítása óta dolgozunk együtt. Pontos piac és annak működésének, változékonyságának ismeretével alacsony eltéréssel tudjuk becsülni cash-flownkat.

A projekt megvalósulásával létszámbővülés nem valósul meg, de a beruházás eredményeként megnövekvő partneri kör jelentős árbevétel növekedést generál. Becslésünk szerint a várható növekedés nagyságrendje közel 20-30%-os növekedés. Ezért van szükségünk a termelő kapacitás bővítésére.

Munkánk során a vevőink egyre inkább megkövetelik a tökéletes pontosságot, a kivitelezés maximális minőségét. Az új gépekkel fejlődésünk jelentős lesz, bevételünk nő, egységnyi költségünk csökken. A pályázott eszközökkel, az eddig alvállalkozók által elvégzett munkát saját magunk tudjuk megcsinálni:

A beszerzendő gép vágóasztalán a mozgatható fal sín pályáját tudjuk összeállítani, a 10-ed milliméteres pontossággal. Ezen kívül a megrendeléstől számított kivitelezései idő lényegesen lerövidül, amitől jelentősen javul a versenyképességünk a konkurensekkel szemben.

Mérőasztallal ellátott fűrész:

Technológiai leírás: A mozgatható válaszfalak parkoltatása minden esetben más és más. Ezzel összefüggésben a panelek mozgatását lehetővé tevő sín rendszer is az. A falpanelek a sínrendszerre vannak felakasztva görgőkkel. Ezek a görgők gurulnak a sínben. A  projekt eredménye a tökéletes pontossággal és hosszú távon megbízható mozgatható falszerkezetek lesznek, benne a zaj és akadálymentesen működő “L” és “T” elágazásokkal.

A határidők, precíz és pontos teljesítések elengedhetetlenek a szakmában. Az új gépparkkal ezeket gond nélkül teljesíteni fogjuk tudni.  Mivel a falszerkezetek mozgathatóak és áthelyezhetőek, ezért többszöri felhasználásuk is lehetséges így illeszkedik fenntartható környezet célterülethez is.

M+M - Innovatív technológiai fejlesztés